10 års jubileumsfest

DEN GODE ETERSTEMMEN!

Strålende 10-årsfest for Evangeliets Røst! I den lyse aprilkvelden lørdag 23., ble det feiret en 10-årsdag for arbeidet til "Radio Evangeliets Røst" på Frikstad Bedehus i Kristiansand.


Å, FOR EN FEST!!

Det er alltid vanskelig å beskrive det som skjedde, for de som ikke var der. Men et lite forsøk på det som skjedde, må en forsøke å få ut!
Det var primus motor Per Nygard, redaktør og daglig leder, som ledet festkvelden. Og den lydhøre og store forsamlingen fikk høre en 10-års historie, og ikke minst om vyer for tiden som kommer. 

DEN GODE STEMMEN

Av kveldens flere talere (som ikke greide å trette forsamlingen), må spesielt nevnes Harald Kjevik. Han er misjonsleder og ukentlig programlederfor programmet "Misjonsperspektivet". Hans tema for talen var "Den gode stemmen i eteren». Harald tok oss med på en festlig, spennende og oppbyggelig tale om den gode stemmen i historien. Det Bibelen bruker som ord og begrep, er "Røsten".

Og så hørte vi alle (særlig vi eldre) stemmen fra eteren. Han dvelte personlig ved radiostemmene fra sin barndom i 50-årene. Og så fikk alle de som ikke var der, (ungdommen), en språklig læretime. De fyller eteren med stemmer som snakker fortere og fortere. Idealene om å snakke nydelig og prydelig mangler.

Og de mange store stemmene, de kjente stemmene ble tatt frem igjen. "Stemmen fra London (Øksnevad) ble husket, Kong Haakons stemme likeså, og så fikk vi dem på rekke og rad med Julius Haugen og Lodin Aukland, skuespillere som leste opp i NRK, onkel Laurits i Barnetimen og mange, mange stemmer fra eteren i vår ungdomstid, fikk vi nikkende fremkalt i hukommelsen.

Så var det røsten som taler i ødemarken: Jesus selvOg de mange som bærer det glade budskap ut i vår ørkentid.

Flere av de nære medarbeiderne til Per Nygard og Evangeliets Røst fikk ordet med hilsener. Det var selvsagt sang og musikk på et helt annet plan enn lovsangs-monotomien. Det var evangeliske sanger med innhold, flerstemt og for egen del: de var uten slaginstrumenter! Solister med pianoakkompagnement gjorde også sitt til musikalsk glede.

MATGLEDE!

Til en fest skal det serveres noe ekstra. Med kokke fra Irak hadde en flott kjøkkengjeng laget tre slags suppe: kjøtt-/fiske-/kyllingsuppe med alt det som hører til. Og som det seg hør og bør på Bedehuset: Det var åresalg og barnlig glede over å vinne en gevinst. 15 000 kroner kom inn til kassen.

Måltidsrunde nr. 2 kom etter hovedtalen. Da var det de søte retters tid med kaffe. Bløtkaker og frukt fikk ben å gå på, mens de nødvendige hilsener kom. Den gode stemmen fra eteren, skapte også den gode stemningen. Jeg måtte tenke på det da jeg i dag (søndag), leste internettavisen til Fedrelandsvennen om det som har skjedd i helgen. Det var først og fremst politiloggen på Agder om forbrytelser og uorden. Da tenkte jeg: Tenk om de hadde fått med at Evangeliets Røst hadde en strålende 10-årsfest lørdag! Med mange titalls festglade mennesker!

Men vi som festet i mange timer sender takken til Per Nygard og hele festkomiteen for en flott opplevelse!

Jan Pedersen, 
Søgne.

web-master:    geiroy@me.com © Øynes Konsult 2014